ETKİNLİK HAKKINDA

Şanlıurfa ve bölgesinin teknolojik imajını güçlendirecek, teknoloji ve inovasyon alanındaki aktörler arasındaki işbirliğini arttıracak faaliyetlerin işlerlik kazanması için her geçen gün yeni projeler hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Şanlıurfa’nın büyüyen ekonomisi ve yükselen yaşam kalitesi ile Ortadoğu’nun yeni çekim merkezi olarak tanımlanması yeni proje çalışması yapan her kesim tarafından benimsenmiştir. Bu bağlamda yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının daha yüksek katma değere dönüşmesi imkanı sonucu Şanlıurfa ve bölgesinin bilim, teknoloji ve inovasyon çerçevesinde bir çekim noktası haline gelmesi oldukça kuvvetlenmiştir.

Ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde; bölgede bilgi ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmek, bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite, sanayi ve kamu işbirliği farkındalığını artırmak, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizde proje kültürü oluşturmak ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmenin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını sanayide aktif hale getirmek amacıyla Üniversitemiz ve  Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ortaklığında Şanlıurfa Teknokent'de; “ II. GAP Ar-Ge Proje Pazarı” organizasyonu gerçekleşecektir.

İlk defa düzenlenecek olan “II. GAP Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğimize projesi olan herkesi davet ediyoruz. Nitelikli projelere çeşitli ödüller verilecektir. Yatırımcıların da bu etkinliğe davet edilmesiyle bu kaliteli projelerin yatırım olanağı sağlaması için yatırımcılar ile bir araya getirilmesi sağlanacaktır. Nitelikli projelere çeşitli ödüllerin verileceği etkinliğimizde sizleri de aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.

II. GAP Ar-Ge Proje Pazarı TÜBİTAK (1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı) tarafından desteklenmektedir. 

AMAÇ

Bu etkinlik ile Akademisyenler, sanayiciler ,araştırmacılar ve öğrencilerin somut Ar-Ge proje fikirlerini  hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlanması, Üniversite sanayii işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni Ar-Ge ortaklıkları başlatılmasını desteklenmesi, Teknik bir soruna çözüm arayan veya Ar-Ge çalışmalarına destek olacak uzmanlığa ihtiyaç duyan sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin konusunda uzman akademisyenlerle bir araya getirilmesi ve Üniversitemiz öğrencilerinin Ar-Ge Projelerine özendirilmesi amaçlanmaktadır.

ETKİNLİK ANA TEMALARI

Gıda ve Tarım Teknolojileri
  • Enerji ve Yenilenebilir Enerji
  • Çevre Teknolojileri
  • Tıp ve Sağlık Uygulamaları
  • Bilişim Teknolojileri
  • Endüstriyel Ürün Tasarımı
  • Elektrik ve Elektronik Teknolojileri
  • Makine Teknolojileri
  • Yapı Malzemeleri Üretimi ve Uygulamaları
  • Tekstil Sanayi Teknolojileri
  • Savunma Sanayi Teknolojileri

DESTEKLEYEN KURULUŞLAR

   

DUYURULAR

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Proje değerlendirmesi tamamlanmış olup kabul ve yedek olarak belirlenen proje listesi için tıklayabilirsiniz.

Kabul ve Yedek liste başarı sıralaması belirtmemektedir. Yedek listeden kabul edilenler listesine katılımlar proje konularına göre belirlenecektir.

Poster şablonu hakkında duyuru ayrıca yapılacaktır.

POSTER ŞABLONU

Poster şablonu için tıklayınız.

Poster gönderimi için son tarih 20 Mayıs olarak belirlenmiştir.

Proje numaraları ve poster gönderim formu daha sonra paylaşılacaktır.

ETKİNLİK GÖRSELİ



DESTEKLEYEN KURULUŞLAR